Krämig soppa på rimmad oxbringa med vitlöksbröd

(1 portion) – Tillagning ca 40min

Ingredienser – Oxbringa ca 150 g, Grädde 4 dl, Kycklingfond 2 msk, Morot 1 st, Purjolök 1 dl (skivad)

Vitlöksbröd – Vitbröd (t ex baguette) 1 skiva, Vitlök 1 klyfta, Olivolja 3 msk

Kryddor – Salt, Peppar, Pepparot

 

Gör så här:

Riv vitlöken ner i olivoljan, pensla sedan över bröden, rosta i ugn på 150 grader i ca 10min.

Tärna Oxbringan, stek i gryta för färg, i med grädde, fond och 1 dl vatten, koka i 5 min,  sänk sedan värmen så det bara sjuder.

Skala och skär ner morot, lägg i grytan, låt sjuda tills morot börja mjukna (ca 10 min)

Skiva purjolöken så tunt som möjligt, lägg hälften i soppan 2 min innan servering, smaka upp med salt och peppar

Servera med resten av pujolöken, färskriven pepparot och vitlöksbröden

BasunMat-3